Aquest dilluns ha entrat en funcionament un nou ramal a la sortida Mataró Oest de la C-32. Es tracta d'un vial adjacent que té com a objectiu descongestionar la rotonda de la plaça de Gran Bretanya. En concret ha de servir per resoldre les situacions d'embusos de trànsit en hores puntes a l'entorn del centre comercial Mataró Parc. Les obres se sumen a les que remodelacions que ja van entrar en funcionament el 2016, i que van servir per millorar els problemes històrics de mobilitat que pateix l'enllaç Mataró Oest, on hi conflueixen nombrosos pols d'activitat i de transport. 

L’alcalde, David Bote, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, han inaugurat aquest matí la nova connexió. A l’acte també han participat la directora general d’Abertis Autopistes, Anna Bonet i el director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores. Els treballs han consistit principalment en la construcció d’un vial adjacent a la sortida de la C-32 cap a Barcelona i de dues rotondes per a diversificar els trànsits procedents del carrer Brussel·les, el carrer d’Estrasburg i el torrent de les Piques, i, així, descongestionar la rotonda de la plaça de la Gran Bretanya. En aquest pun es produeixen notables congestions als accessos a Mataró Parc, que es podrien fer més greus encara en el futur quan el centre comercial s'ampliï i es desenvolupi urbanísticament els seus entorns. 

IMG 3046

El nou vial, de 340 metres de longitud i 6 d’amplada, s’inicia a la cruïlla dels carrers d’Estrasburg i torrent de les Piques, on s’ha construït una rotonda de 45 metres de diàmetre exterior. Després continua amb l’adequació del carrer d’Estrasburg i una nova rotonda, de 35 metres de diàmetre, a l’altura del futur accés a l’estacionament subterrani del centre comercial situat en aquest àmbit. Des d’aquest punt, el nou vial travessa per sobre el ramal de sortida de la calçada sentit Barcelona de l’enllaç de l’autopista C-32, mitjançant una pèrgola d’uns 27 metres de longitud, se situa paral·lel a aquest ramal, en el seu costat esquerre, i passa per sota de la passarel·la de vianants construïda en la remodelació de l’enllaç, fins a connectar amb la plaça de la Gran Bretanya.

Així mateix, aquest nou vial, en el tram on se situarà adjacent al ramal de l’autopista, com a mesura de seguretat viaria, disposa d’un separador físic entre les dues calçades per evitar el trenat dels vehicles procedents de l’autopista amb els del carrer d’Estrasburg. Les obres també han inclòs 4 murs de 108, 110, 10 i 115 metres de longitud per a minimitzar l’afectació de la nova infraestructura a l’autopista així com a la vialitat urbana; la senyalització vertical i horitzontal; la reposició de tots els serveis i elements urbans del carrer d’Estrasburg, les barreres de seguretat i les mesures ambientals per a permetre la seva integració a l’entorn.