Les restriccions d'accés de vehicles a La Riera començaven avui i són clares: només es pot accedir de 7.30 a 9 del matí. Però hi ha una excecpció que no s'havia explicat fins aquest mateix dilluns: els pares, mares i familiars d'alumnes del Cor de Maria podran seguir entrant amb els vehicles per recollir als seus infants. Així ho expliquen fonts de l'Ajuntament, que apunten que s'ha arribat a un acord amb l'escola per a fer una transició dolça cap al que ha de ser no poder accedir a La Riera fora de la franja de matí indicada.

Segons el consistori, la pilona d'accés a La Riera es pot obrir a demanda si es reclama que es va a recollir el seu fill o filla durant els migdies, sobre les 13h. Aquest fet seguirà sent així fins el 31 de març, data límit. A partir de llavors no hi haurà accés als migdies.

L'altra mesura transitòria és a les tardes. Fins el proper 19 de juny, entre les 16.45h i les 17.15h la pilona estarà oberta perquè es puguin anar a recollir els infants quan surten a la tarda de l'escola. D'aquesta manera, segons expliquen fonts municipal després d'acordar-ho amb l'escola, durant el que resta de curs escolar es podrà seguir recollint a l'alumnat amb vehicle com fins ara també a la tarda.

En tot cas, des de l'Ajuntament indiquen que ja s'ha informat als pares i mares que es tracta d'un accés per recollir els nens i nenes, no per estacionar-hi com passava fins ara durant una bona estona. De fet, afegeixen que ja avui l'afluència de vehicles era menor a la que acostumava a haver-hi un migdia qualsevol abans de la nova normativa.