L'Ajuntament de Mataró estudia mesures de mobilitat per fer front a les següents fases de desconfinament i una de les primeres passes podria ser el tall de la carretera N-II perquè la gent pugui sortir a fer esport a partir de dissabte (si el govern espanyol acaba donant el llum verd definitiu a la mesura) ja que el front marítim segueix tancat. "Tenim aquesta setmana per estudiar si podem alliberar espai", ha explicat l'alcalde de Mataró, David Bote, a preguntes de l'ACN sobre aquesta qüestió.

La mesura permetria als mataronins sortir a exercitar-se evitant aglomeracions i tenint en compte que dos dels espais preferits pels mataronins per sortir a córrer, com el passeig marítim o el parc central, continuen tancats.

Més enllà del que acabi passant amb la carretera, Bote va encarregar dilluns a l'àrea de Mobilitat una proposta sobre com s'haurà d'adaptar l'ús de l'espai públic durant el període de desconfinament. "S'haurà de reforçar l'ús per a vianants de determinats carrers i la gent haurà de caminar a una certa distància", assegura l'alcalde.

Mesures similars a altres municipis

Bote explica haver comentat amb altres alcaldes estratègies sobre com fer front a al nova mobilitat després que ajuntaments com els de Barcelona o Cornellà de Llobregat hagin anunciat ja mesures en aquest sentit. A la capital catalana, per exemple, es pacificaran carrers com Consell de Cent, Girona i Rocafort, es tancaran al trànsit trams dels laterals de Gran Via i Diagonal i s'ampliaran voreres com les de Via Laietana.