Les obres d’una nova promoció de pisos que s’està realitzant a les illes de cases entre els carrers Herrera, Viladomat, Pacheco i plaça Fivaller estan posant en escac i mat la mobilitat dels veïns dels seus entorns, especialment els que viuen a la part sud-est d’aquest emplaçament: carrers Capmany, Pacheco, Floridablanca...

El carrer de Francisco Herrera està tallat, des de fa molts mesos, des del carrer Pacheco fins a la plaça Fivaller, i això s’ha agreujat fa uns dies perquè també s’ha tallat el carrer Rojas al punt d’accés a la plaça Fivaller, convertint-lo en un cul de sac. Aquesta situació provoca moltes dificultats en la mobilitat en cotxe quan arribes a aquesta zona des del carrer Floridablanca o des del carrer Antoni de Capmany, ja que per sortir d’aquest punt en direcció al centre de la ciutat, has de fer la volta o per la ronda Cervantes o baixar fins al carrer Colom.

Ja no parlem de la gent que busca aparcament per aquesta zona. A la que entres al c/ Capmany no tens més opció, per tornar cap a plaça Fivaller o carrer del Prat, de donar una volta ingent: ja sigui per ronda Cervantes i havent de pujar fins a la ronda Alfons X, o baixant cap al carrer Colom per Pacheco i pujant per carrer Sant Pere i Hospital. A resultes d’això, el carrer d’Antoni Capmany (amb pas per a un sol vehicle) s’ha convertit en un carrer de doble direcció des de fa setmanes degut a aquestes dificultats, amb els perills que això comporta. I no en culpo a qui ho fa: és la solució natural que els conductors han trobat a la volta que s’ha de fer per accedir a aquest punt de la ciutat.

Com a veí d’aquests entorns em sembla un abús i una manca total de previsió el fet que es permeti a una promoció privada fer aquests talls durant tant de temps i que no s’ofereixin alternatives a les dificultats de mobilitat que aquests estan provocant.

M.G.