Mataró vol doblar els kilòmetres de carrils bici que hi ha al a ciutat, creant una anella ciclista que faciliti el transport en bicicleta de forma segura. Així ho va avançar capgros.com fa uns mesos, i ara el projecte s'ha donat a conèixer oficialment amb la seva presentació en el marc de la Setmana de la Mobilitat. El projecte d'anella ciclista preveu la inversió d'un milió d'euros, procedents de fons europeus, que s'executarà durant el 2020 per crear una desena de nous trams de carrils bici. Tots ells connectats als existents, que tabé es milloraran. Es passarà de 8 a 16km de carrils.

Actualment Mataró compta amb 8km de carrils bici, als qual s'hi sumaran 8 km més per configurar un únic traçat circular, amb tots els trams connectats entre ells. Transcorrerà de manera perimetral pels límits del Centre-Eixample, a través dels principals carrers i avingudes, facilitant els desplaçaments fins als polígons d’activitat econòmica, el TecnoCampus, l’estació de Renfe i altres dels llocs i equipaments que generen més mobilitat a la ciutat. L’anella es complementa amb ramals de connexió que comuniquen ràpidament aquest perímetre amb el Centre de la ciutat, i es connecta amb els municipis veïns d’Argentona i Cabrera de Mar pel Camí del Mig, i amb Sant Andreu de Llavaneres a través del Camí de les Cinc Sènies.

Aquests són els 10 nous carrils que es construiran. A això, cal sumar-hi un nou carril paral·lel al Camí del Mig, vinculat al pla de reactivació del polígon de Pla d'en Boet

  1. Plaça de Granollers – plaça de Puerto Rico: 1.805 m
  2. Plaça de Manuel Serra i Xifra – plaça de Granollers: 623 m
  3. Rotonda del Mas Costabella – carrer de Josep Monserrat Cuadrada: 703 m
  4. Connexió amb la xarxa interurbana de Cabrera i Argentona: 201 m
  5. Plaça de Granollers – La Riera: 709 m
  6. Plaça de Manuel Serra i Xifra – carrer de Sant Benet: 656 m
  7. El Rierot – plaça de Puerto Rico: 625 m
  8. Porta Laietana – La Rambla: 1.121 m
  9. Rotonda del Mas Costabella – rotonda del Rengle: 1.095 m
  10. Plaça de l’Havana – ronda de Miguel de Cervantes: 362 m