Des d'aquest dilluns, dia 10, hi ha restriccions per entrar a La Riera i a altres punts del casc antic en vehicle privat. L'accés es limita ente les 7 i 2/4 de 10 del matí i queda prohibit durant la resta del dia, amb excepcions per als veïns i també per als familiars dels alumnes de l'escola Cor de Maria.

En paral·lel, s'han activat les zones DUM (distribució urbana de mercaderies) on els vehicles de transport de mercaderies hi poden fer càrrega i descàrrega. Estan habilitades de 8 del matí a 8 del vespre al voltant del casc antic. 

Tot plegat, amb l'objectiu de treure els cotxes de La Riera i pacificar el nucli antic de la ciutat, donant prioritat als vianants

Tot plegat, amb l'objectiu de treure els cotxes de La Riera i pacificar el nucli antic de la ciutat, donant prioritat als vianants. El projecte es troba en fase de prova pilot fins a l'1 d'abril, període en el qual s'estudiarà com funciona la mesura i quines possibles modificacions cal introduir. 

mapadum

Fins al 31 de març s’ha establert un període de transició, durant el qual es fa un seguiment de les mesures de mobilitat implantades a La Riera i es reforça la informació sobre el terreny a les persones usuàries. Avui també han entrat en funcionament les zones DUM com a zones d’ús exclusiu per a vehicles de transport i repartiment

Les noves condicions d'accés

  • Els vehicles poden accedir a La Riera de 7 a 9.30 h durant 30 minuts per realitzar operacions de càrrega i descàrrega en establiments comercials i empreses
  • Els transportistes que han de fer entrega a domicili han d'estacionar en la zona delimitada per la Muralla de Sant Llorenç, la Muralla del Tigre, el Camí Ral, el carrer de l’Hospital, el carrer de la Coma, la plaça dels Bous i la Muralla de la Presó.
  • Fora de l'horari establert l'accés a La Riera i al casc antic es restringeix als vehicles dels residents del sector o bé o que disposin d’una plaça d’aparcament. Aquest fet cal acreditar-lo amb una instància que s'ha de presentar a l'Ajuntament, on s'acredita l’escriptura de propietat o bé un contracte de lloguer, i la matrícula del vehicle
  • També hi poden entrar, segons s'ha sabut aquest mateix dilluns, els familiars dels alumnes de l'escola Cor de Maria, situada a La Riera. Hi ha una mesura transitòria ál migdia fins al 31 de març i a la tarda durant tot el curs.

Les zones DUM

dum

Hi ha un total de 13 zones DUM ubicades a l'entorn del casc antic. Funcionen de dilluns a dissabte de 8a 20h i s'hi permet un estacionament màxim de 30 minuts, indicat amb disc horari. Quatre de les DUM també funcionaran en diumenge. L'objectiu, segons l'Ajuntament, és facilitar les operacions de càrrega i descàrrega a proveïdors i als serveis de paqueteria i entrega a domicili de comandes. Amb això es vol evitar que els vehicles col·lapsin vials com la Riera. 

Les zones de distribució urbana de mercaderies estan senyalitzades a terra amb la mateixa línia groga en ziga-zaga de les zones de càrrega i descàrrega però emmarcada amb una línia vermella i amb la llegenda DUM també en vermell.