La Direcció d’Educació de l’Ajuntament de Mataró dotarà de les eines necessàries a famílies i alumnes per poder seguir el tercer trimestre del curs 2019-2020 des de casa i evitar augmentar les desigualtats socials.

L’Ajuntament farà entrega, al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, d’un centenar de tauletes i kits de connexió Mifi (Wifi portàtil) perquè l’alumnat de la capital del Maresme pugui seguir el tercer trimestre del curs des de casa. La inversió de l'Ajuntament és de 35.000 € i se suma al material que ha de distribuir la Generalitat de Catalunya a les famílies amb alumnes que cursen estudis de sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

En una primera onada, la Generalitat va prioritzar l’alumnat dels cursos de sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius perquè és quan es canvia d’etapa i on s’atorga un títol acreditatiu. Per portar a terme aquest desplegament i entrega de material, el Govern català va demanar la col·laboració d’altres administracions com ajuntaments i consells comarcals.

La regidoria d’Educació treballa amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei Territorial del Maresme-Vallès Oriental, amb l’objectiu de facilitar el màxim d’eines possibles a les famílies i alumnes de Mataró davant la situació de confinament actual.

Amb aquesta acció la Direcció d’Educació de l’Ajuntament de Mataró farà arribar les eines necessàries a famílies i alumnes per poder seguir el tercer trimestre d’aquest curs des de casa.

22.000 dispositius electrònics

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha començat aquesta setmana a repartir 22.000 dispositius electrònics a alumnes que no en disposen, perquè puguin seguir el curs des de casa durant. L'objectiu és garantir que les oportunitats d'aprenentatge arribin a tot l'alumnat, especialment als més vulnerables.

Aquest pla d'acció s'adreça en especial als col·lectius d'alumnes més vulnerables que no tinguin equipaments electrònics a casa o no disposin de connectivitat a Internet o bé a aquelles famílies amb diversos germans amb dificultats per poder compartir l'ordinador familiar.

Així, es repartiran durant aquestes setmanes els dispositius que tinguin connectivitat entre els 100.000 disponibles als centres educatius públics. També 1.000 tauletes facilitades per la Fundació Telefònica i amb la col·laboració de La Caixa, 20.000 línies de connectivitat (dades) del Departament d'Educació i 2.000 línies de connectivitat per a l'alumnat de batxillerat i formació professional del Ministeri d'Educació.