L'Ajuntament de Mataró ha arrencat la distribució de targetes moneder amb l'import corresponent a les beques menjador, tant d'aquesta setmana com de l'anterior. Es tracta d'uns 40 euros que serviran per cobrir les necessitats bàsiques dels infants becats i que s'aniran recarregant mentre duri el confinament i no es pugui reprendre l'activitat escolar amb normalitat. El consistori ha habilitat deu punts de distribució de les targetes i aquestes estaran operatives a partir de dimecres. Montse Balaguer, tècnica del servei d'Igualtat i Ciutadania de Mataró, ha explicat a l'ACN que les famílies poden gastar els diners en qualsevol supermercat de la ciutat i recomana a les famílies que facin despesa "en aliments saludables i amb consciència".

El dispositiu que ha posat en marxa l'Ajuntament de Mataró per entregar les targetes moneder que els ha facilitat la Generalitat de Catalunya segueix totes les mesures preventives a nivell de salut i tots els tècnics municipals que atenen les famílies estan protegits amb guants i mascaretes.

Totes les mesures previstes

"També tenim sabó desinfectant disponible i hi ha personal de neteja que de forma constant neteja les taules i els objectes que toquen les famílies", explica la tècnica d'Igualtat i Ciutadania responsable del punt de distribució a l'escola Àngela Bransuela, al barri de Rocafonda de Mataró.

Per evitar possibles contagis, a més, les famílies s'emporten a casa els bolígrafs que fan servir per signar els comprovants que acrediten que han recollit la targeta moneder que els pertoca. També s'ha ideat un sistema de recollida que cita a les famíes en grups reduïts i es espais de mitja hora. En total, a Mataró es distribuiran 3.442 targetes –una per infant becat– per donar cobertura a 2.126 famílies de la ciutat.