Mataró s'adhereix al manifest dels municipis i ens locals que l’Associació Catalana de Municipis i Comarques(ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han acordat per exposar la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat. per coronavirus. La capital del Maresme s'hi suma i en donarà compte en el proper Ple que se celebri després de superar la crisi del coronavirus. Entre les peticions hi ha reclamar un "confinament estricte. Cal que tothom es quedi a casa seva amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials. Només amb aquest confinament efectiu, amb la col·laboració i solidaritat de tothom, podrem frenar la propagació d’aquesta pandèmia".

Recorden que cal estar al servei de la ciutadania i consideren que les autoritats supramunicipals cal que les mesures que s’estan prenent a curt termini tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties. També parlen del teixit econòmic: "cal legislar per crear les condicions idònies per a què els autònoms, les petites i mitjanes empreses i, en general, el teixit productiu del nostre país pugui tenir un horitzó de recuperació ràpida amb els menors costos possibles per tornar a la normalitat quan abans millor. No podem permetre que algunes empreses i comerços no tornin a obrir".

Volen més marge de maniobra

Davant tot això, també reclamen mobilitzar el superàvit disponible de 22019 sense limitacions, flexibilitzar les regles de despesa i estabilitat pressupostària, anul·lar les mesures que limiten l'autonomia local i poder contractar persones sense les limitacions actuals, entre d'altres peticions. " Volem ser escoltats, compartir els reptes i prendre decisions des del diàleg i l’acord. El ens locals podem i volem ser corresponsables de les decisions estructurals que s’han de prendre per a redreçar l’actual situació i afrontar el futur", afegeixen. També volen "mostrar el nostre suport i el nostre condol més sentit a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats; i el nostre ànim als qui s’han contagiat pel COVID-19 i s’estan a casa o als hospitals".Consulta aquí el manifest complert.