El nou escenari de l'Espigó va mostrar la seva funcionalitat en el concert de Dissantes que va tenir lloc la nit de dissabte 20. I es que aquest equipament permet oferir concerts tant de cara cap a mar com de cara a muntanya. L'activitat principal al vespre va ser la ja tradicional flashmob, amb milers de persones ballant la cançó d'enguany, composada pel grup Buhos (que després serien els grans protagonistes de la nit de concerts) i seguint la coreografia preparada per la Fundació Maresme. Prèviament, l'entitat havia preparat al llarg de la tarda diverses activitats i tallers per a tots els públics. 

Va començar la nit l'Oscar Torres i la seva rumba amb la platea ubicada al passeig de sorra del costat del CN Mataró, és a dir, amb l'escenari mirant a muntanya. Prop d'una hora de temes propis i de clàssics de la rumba. Darrere seu va actuar La Otra, que va oferir el seu concert de temes plens de lletres iròniques i crítiques.

La Otra 
La Otra, a l'escenari del Dissantes (Fundació El Maresme)

A continuació va ser el torn de Valira, els quals van mesclar el seu rock més contudent amb delicades valades, però ja ho van fer a l'altra banda de l'escenari i mirant cap a mar, amb el públic cada cop més nombrós situat a la sorra de la platja abraçada per l'Espigó.

Pocs minuts després de la una de la matinada va arribar el torn del plat fort de la nit: els Buhos. El majoritàriament jove públic que omplia la sorra de la platja va gaudir dels temes reivindicatius del grup català, on no hi van faltar temes com "Volcans" o "Barcelona s'ilumina". Va tancar la nit el grup de versions Angangas.

:

50f84409 3cd4 41c8 8f25 3152324eb72975cbd3fa 8161 458e 8bd6 e277a0d04c12 
Fotos del concert (Albert Canalejo)