Amb el confinament per coronavirus, moltes empreses i autònoms han vist com els seus ingressos i activitat queien de la nit al dia. Molts negocis han abaixat sobtadament la persiana durant el mes de confinament que sembla que durarà aquesta situació i això desperta preocupació i molts dubtes. Empresaris i autònoms busquen orientació en aquest estat d'alarma per acollir-se a les noves mesures que es van aprovant gairebé cada dia per fer front a la crisi econòmica del coronavirus.

L’àrea d’Empresa i Emprenedoria de Tecnocampus ha posat en marxa un servei d’atenció no només per a les empreses ubicades al seu parc empresarial, sinó que també per a tots aquells empresaris i autònoms de Mataró i el Maresme que necessitin informació o assessorament en relació a la seva situació amb la crisi econòmica i laboral que està generant la pandèmia del coronavirus.

D’una banda, el canal creat per Tecnocampus ofereix un recull d’enllaços d’interès i de documents amb mesures de suport a pimes i autònoms i d’altra banda, l’opció de contactar amb Tecnocampus per fer una consulta concreta i rebre una resposta personalitzada. “Davant de l’allau d’informació sobre ajudes i mesures per empreses i autònoms, molts professionals no saben interpretar amb exactitud tantes resolucions, decrets llei, etc. Nosaltres el que intentem és ser uns facilitadors, entendre aquesta informació i detallar a qui es poden dirigir per posar en marxa la mesura, l’ajut, etc. Fem un seguiment de totes les mesures i ajuts que van sorgint i les anem publicant i d’altra banda ens hem convertit en una finestreta per tal que quan les empreses tinguin dubtes, puguin adreçar-se a nosaltres perquè els orientem”, detalla Clàudia Daresi, directora de l’àrea d’Empresa i Emprenedoria del Tecanocampus.

Daresi  veu com els autònoms i empresaris estan molt preocupats, especialment aquells que per les circumstàncies han hagut de parar en sec la seva activitat o han vist reduït al mínim els seus ingressos. “Moltes de les consultes que rebem són per obtenir ajudes. També per informar-se sobre els ERTOS per protegir els llocs de treball durant la inactivitat”. Aquest servei d’atenció que ofereix Tecnocampus també és d’utilitat per assabentar-se de totes les ajudes, ja que “hi ha mesures que no han estat tan anunciades i són menys conegudes per part de la població”.

A més d’aquestes tasques informatives i d’assessorament, són un punt d’atenció a empreses del sector tèxtil que han parat la seva producció per la situació actual i que s’ofereixen per produir EPIS pels centres sanitaris. “Identifiquem l’oferta empresarial i l’ajuntament coordina aquesta oferta i la demanda. D’aquesta forma esperem contribuir a agilitzar el procés perquè arribi aquest material tan aviat com sigui possible als professionals sanitaris. L’objectiu és entre tots aportar solucions”, conclou Daresi.

Podeu accedir al canal d’atenció de Tecnocampus aquí.