L'antiga seu de Caixa Laietana de Mataró serà un hospital privat
L'antiga seu de Caixa Laietana de Mataró serà un hospital privat

Més de dos anys negociant amb Bankia el futur de la seva antiga seu a Mataró

L’Ajuntament en vol la cessió per instal·lar-hi oficines municipals i per facilitar l’ampliació del TecnoCampus, però encara no hi ha acord

L’Ajuntament negocia amb Bankia la cessió de l’edifici que l’entitat financera té al polígon del Pla d’en Boet de Mataró. L’immoble, que es troba al carrer Puig i Pidemunt i compta amb 32.000m2 i tres plantes subterrànies, va ser inaugurat l’any 2007 com a seu central de Caixa Laietana. Posteriorment l’entitat va ser absorbida per Bankia i, després de la greu crisi patida per la firma, l’edifici va quedar buit i sense ús.

L’edifici va costar 40 milions d’euros i actualment tan sols acumula pols. Es tracta d’un dels immobles i equipaments buits pendents d’un nou pla d’usos, que Capgròs va recollir al reportatge ‘Què hi fem aquí’. En resposta al citat article, el consistori ha assenyalat que ja fa dos anys que negocia amb Bankia la cessió de l’immoble. Segons explica el primer Tinent d’Alcalde, Juan Carlos Jerez, l’objectiu és acordar “un conveni de cessió durant un període llarg de temps” perquè la ciutat en pugui fer ús. “Bankia no té decidit encara el futur de l’edifici, però vol que es destini a finalitats socials, així que la possibilitat que ho gestioni l’Ajuntament hi té cabuda”, defensa Jerez.

Els plans de l’Ajuntament són dobles. Per una banda, volen emprar l’edifici per acollir bona part de les oficines de diferents departaments municipals que avui estan escampats per diversos punts de la ciutat. Una manera de reduir costos i de concentrar bona part dels treballadors de l’ens municipal en un sol immoble, en especial aquells que no han de donar servei directe al ciutadà. Per l’altra, l’immoble de Bankia hauria de servir per facilitar l’ampliació del TecnoCampus, que s’està quedant petit davant la gran quantitat d’empreses que s’hi volen instal·lar. La proximitat del parc empresarial, universitari i tecnològic empeny a seguir aquesta línia. “Ens aniria molt bé per a poder fer créixer el seu viver d’empreses”, relata el regidor.

En aquesta mateixa línia, el mes de març passat l’alcalde, David Bote, va reclamar per carta al director de zona de Mataró de l'entitat financera, Alfredo Lopera, la cessió de l’edifici. El Ple municipal també va aprovar una proposta de resolució presentada per CiU que reclamava al govern municipal fer les accions necessàries davant Bankia per resoldre els problemes de salubritat que actualment presenta l’edifici de l’antiga central de Caixa Laitana al Pla d’en Boet i el cedeixi a la ciutat per poder-li donar un ús ciutadà.

Altres espais buits

Respecte a la resta d’espais buits de la ciutat, l’Ajuntament ha indicat que té plans per a diversos d’ells. El més avançat és el de l’antic Actua a Can Xammar, que durant el 2020 s’ha de convertir en “L’Espai Mataró”, on s’hi concentrin tots els serveis d’atenció ciutadana i també altres espais expositius, de trobada i de formació vinculats a l’activitat de l’Ajuntament. Juan Carlos Jerez també ha promès que durant aquest mandat s’actuarà a Can Cruzate, dins del Pla d’Impuls del Centre. Pel que fa a la Llar Cabanelles, mentre no es desencalla el futur de tot el complex, l’Ajuntament vol lluitar per aconseguir que la seva zona verda s’obri a tota la ciutadania.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive