El conflicte no s’ha tancat, però s’han sentat les bases per afrontar-lo des de la voluntat d’acord. La reunió celebrada dimarts passat entre l’Ajuntament i la Protectora d’Animals (SPAM) pel futur de la gossera municipal va servir per acostar postures. El consistori es mostra disposat a trobar alternatives al tancament del centre d’acollida sempre i quan no impliqui “saltar-se les normatives”, tal i com va dir l’alcalde. Per això, s’ha obert una taula de diàleg. “Més val tard que mai, la bona voluntat hi és”, reconeix Sílvia Serra, directora de la SPAM.

David Bote havia reconegut en dies previs que potser havia faltat una mica de mà esquerra a l’Ajuntament. “Hem anat de cara a barraca per resoldre un problema que venia de feia temps”, va dir, en referència al problema amb les instal·lacions de la gossera del carrer Galícia. Bote va enviar una carta a la Protectora, va visitar les instal·lacions acompanyat de diversos regidors i va convocar la reunió de dimarts passat. “No em passa pel cap que no trobem un camí comú”, va dir l’alcalde, que va matisar que “no hi ha cap acord signat” amb el Consell Comarcal per externalitzar-hi el servei d’acollida d’animals, intenció inicial del consistori. En tot cas, les línies vermelles segueixen sent molt clares per al govern. “L’Ajuntament ha de complir la llei, i tenim els diners que tenim”, va dir, sobre la necessitat de reformar les instal·lacions i els costos que suposarien.

La visió de la SPAM
Des de la SPAM s’ha valorat molt positivament que l’Ajuntament “estigui obert a trobar una sortida”, en paraules de Serra. S’han acostat posicions, però no s’ha arribat a cap acord. “Seguim amb la mateixa incertesa sobre si es tanca o no el Centre d’Acollida”, diu la seva directora. Per això van mantenir la manifestació prevista per al dijous 14 davant l’Ajuntament, després de tancar aquesta edició. “Però la bona voluntat sembla que hi és”, afegeix Serra. Des de l’entitat lamenten que fins ara no s’hagi produït aquest acostament. “El problema ha estat sobretot de formes, políticament molt poc correctes amb nosaltres, i si no fos per les mobilitzacions potser no haurien reaccionat”, apunta Serra. Consideren que podrien continuar uns anys més al c/ Galícia mentre busquen una solució, que podria passar per les instal·lacions de Cal Pilé.