Davant de la situació actual de falta de material sanitari per fer front a la pandèmia per coronavirus, moltes empreses i particulars estan oferint el seu material o servei per crear mascaretes, bates i pantalles protectores. Tota aquesta ajuda és benvinguda per protegir al personal sanitari i d’assistència a hospitals, residències, centres d’atenció sanitària, etc. Una d’aquestes empreses és Textil Rosdan de Mataró.  “Tenim material necessari per poder abastir unes 150.000 mascaretes però ens fa falta gent voluntària per poder cosir-les i contacte per distribuir-les en diferents centres, institucions, residències i hospitals”. Per poder fer aquestes mascaretes en el menor temps possible demanen als ciutadans que tinguin coneixements de costura que contactin amb ells per ajudar-los. “Mataró va ser una gran potència tèxtil i hi ha moltes famílies que van treballar en aquest sector que tenen màquines de cosir a les seves pròpies cases. Volem que aquesta gent s’assabenti i vulgui col·laborar amb la causa actual que estem vivint. Aquestes persones sabent cosir i amb això tenim un gran punt a favor” argumenten des de Textil Rosdan. 

Cada segon, minut i hora que passa el coronavirus s’estén “i això com a ciutadans ens preocupa molt. Dilluns 23 vam fer un comunicat a través dels nostres perfils a les xarxes socials perquè els nostres seguidors fessin difusió de la crida al voluntariat. Volem esmenar els nostres proveïdors: Tejidos Peñatex, Matex i Tejidos Cotexmo ens facilitaran el teixit; Manufactures Mabot, ens facilitarà la goma i nosaltres posarem el tall i la distribució”, expliquen.

L’empresa ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials on mostra el procés per fer la mascareta. “En aquest procés de confecció es podran utilitzar dos tipus de màquina; d’overlock i de repunt. La mascareta es farà a doble capa, per protegir més. Agafarem dos trossos de teixit que us facilitarem ja tallades i amb la màquina d'overlock cosirem els voltants, fent doblecs als laterals horitzontals. I per acabar, amb la goma que també us la facilitarem, s'haurà de tallar dos trossos de mida de 16 cm per cada lateral, a on amb la màquina de repunt el cosirem en els laterals horitzontals” detallen. 

Ja hi ha els primers voluntaris cosint mascaretes
Si tens una màquina de cosir a casa i vols ser voluntari en aquesta acció, només cal que et posis en contacte a través de correu electrònic: info@textilrosdan.com. Textil Rosdan també col·laborarà fent exclusivament el tall d’unes 100.000 mascaretes que està gestionant l’ANC.  “És a dir, 150.000 de nosaltres, més 100.000 mascaretes de l’ANC. Un total de 250.000 mascaretes”.