El comitè de treballadors de l’Hospital de Mataró assegura que el pla de reequilibri econòmic d’aquest centre, elaborat per al període 2015-2018, “ha fracassat”, en tenir una previsió de dèficit a final d’aquest any de 3,8 milions d’euros , quan hauría de ser de 183.000 euros.

En un comunicat, el comitè denuncia que la situació diària de l’hospital és de “sobrecàrrega de treball”, motivada per l’increment de l’activitat “sense un augment suficient de personal, i també pel fet d’haver de treballar en unes instal·lacions i amb eines que han superat amb escreix el seu període d’ús “.

Ampliació de l'hospital

La delicada situació econòmica podria suposar que s’allargui el període de suspensió del règim especial d’autonomia de gestió d’aquest centre sanitari, que la Generalitat manté des de fa dos anys, i que té a la institució amb mesures de control pressupostari.

Els treballadors reclamen una ampliació de l’hospital amb un nou edifici que aculli un centre sociosanitari amb capacitat i uns espais per a consultes mèdiques, d’infermeria i d’exploracions diagnòstiques i tractaments mèdics que no necessiten ingressos hospitalaris.