El Projecte Mataró Educa + va arrencar el curs passat, promogut per l’Ajuntament de la capital del Maresme amb l’objectiu d’oferir activitats extraescolars de caire artístic, d’idiomes i esportives a preus assequibles. S’ofereixen al barri de Cerdanyola i estan pensades per a famílies del barri en situació socioeconòmica baixa, però estan obertes al conjunt de la ciutadania. Com que de moment la demanda no ha sobrepassat l’oferta, no hi ha llista d’espera. Per tant, tot i que els infants i joves del barri tenen prioritat, l’Ajuntament considera que encara no cal establir una barrera per origen ni condició econòmica dels infants i adolescents que vulguin gaudir-ne. Per això Educa + és una oportunitat d’or per gaudir d’extraescolars a un preu molt assequible.

Durant el seu primer any en funcionament el projecte va comptar amb 234 alumnes, un percentatge important dels quals realitzava extraescolars per primer cop ja que fins llavors no se les podia permetre. De cara al curs 2019-2020 s’ofereixen prop d’una trentena d’activitats per a infants i joves, des d’educació infantil fins a 2n d’ESO, a l’escola Josep Montserrat, l’institut Miquel Biada i l’institut escola Mar Mediterrània (els alumnes d’aquests tres centres tenen prioritat. S’hi ofereixen cursos d’anglès de diversos nivells a càrrec de British American Institute i International House, esports com ara patinatge, futbol sala, futbol femení, voleibol o bàsquet; o bé activitats artístiques i creatives com ara teatre musical, audiovisuals, fotografia tridimensional, jocs de taula i jocs de rol, dansa urbana, o còmic i manga. Des del consistori, a l’hora d’elaborar la programació, prioritzen esports minoritaris i ensenyaments científics i artístics.

Les inscripcions s’han de realitzar del 16 al 24 de setembre a l’escola Josep Montserrat o a l’institut escola Mar Mediterrània i les activitats comencen el mes d’octubre. Les d’una hora setmanal tenen un preu de 10 euros al més, les d’hora i mitja, 15 euors i les de dues hores setmanals, 20 euros al mes.