Les empreses i els treballadors del TecnoCampus disposaran de cotxes elèctrics per a desplaçaments de feina. Així ho preveu l'acord entre el parc i la cooperativa mataronina Som Mobilitat, que fa arribar la mobilitat elèctrica a la comunitat d'empreses i treballadors de les instal·lacions de la ciutat. En concret s'ubicaran dos cotxes elèctrics model Renault Zoe a l'aparcament del TecnoCampus, amb dos punts de recàrrega.

L'acord preveu que els treballadors de la Fundació TecnoCampus usin aquests vehicles, en lloc dels vehicles particulars, per a desplaçaments de feina. Pel que fa a les 120 empreses del parc, els propers dies s’iniciarà una campanya perquè es facin socis del servei i facilitin als seus treballadors, a un preu molt competitiu, la mobilitat eléctrica. En un comunicat, TecnoCampus celebra l'acord en especial per haver-lo adquirit amb una cooperativa, ja que la universitat mataronina té una de les primers càtedres d’economia social de tot l’Estat, i té en marxa un postgrau sobre gestió de cooperatives on s’estudien casos com el de Som Mobilitat

Com funciona?

Per poder utilitzar aquests vehicles cal fer-se soci de Som Mobilitat amb un pagament únic de 10 euros. En total hi ha una flota formada per 5 vehicles, dos dels quals ara al TecnoCampus, i es poden pagar per ús seguint diferents modalitats de pagament. Els cotxes es reserven des del telèfon mòbil, mitjançant una app. Quan arriba el moment d’usar-lo, el cotxe s’obra des del mòbil, i el mateix procediment s’usa quan es torna el vehicle a lloc. En el cas del TecnoCampus, els dos cotxes elèctrics estaran ubicats en les dues places amb punt de recàrrega exclusiu per a Som Mobilitat situats a la primera planta de l’aparcament, a tocar de l’entrada per l’Avinguda d’Ernest Lluch.