L’empresa mataronina PocketPiano és una de les finalistes al guardó a Millor Iniciativa Empresarial, promoguts en el marc del XXVI Premi Jove Empresari. PocketPiano ha estat seleccionada entre un total de 120 candidatures presentades als guardons organitzats per l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC).

PocketPiano treballa per introduir en el mercat un piano professional portàtil realitzat amb electrònica i dissenyat per mòduls, que cap en una motxilla, i que permet interpretar música a qualsevol lloc. El projecte, que estan desenvolupant amb l’ajuda del centre tecnològic Eurecat, i en el que porten treballant més de dos anys, ha guanyat ja diversos guardons com els Premis Creatic. El jurat ha valorat que es tracta d'un projecte pioner, que compta amb Tecnologia d’Internet de les Coses (IoT), i que aporta una solució tecnològica i innovadora a una problemàtica real amb la que es troben els músics.

El premi a la Millor Iniciativa Empresarial, que enguany compta amb el patrocini de Fira de Barcelona, reconeix el projecte amb la idea de negoci més creativa, innovadora i amb perspectives de futur. Amb aquests guardons, que enguany arriben a la vint-i-sisena edició consolidats com uns dels premis més importants de l'emprenedoria que es celebren a Catalunya, l'AIJEC vol reconèixer el treball, l’esforç i la constància dels joves empresaris capaços de generar llocs de treball i impulsar projectes empresarials. Els guanyadors al XXVI Premi Jove Empresari es coneixeran el pròxim 2 de juliol en un acte a Fira de Barcelona – Fonts de Montjuïc.

Els altres dos finalistes en la categoria de Millor Iniciativa Empresarial són Match Mode, el primer marketplace de gestió de talent freelance del sector moda; i Quside, empresa que dissenya i fabrica components basats en tecnologia quàntica capaços de garantitzar la seguretat de les dades i dels sistemes de xarxes. Pel que fa al Premi Jove Empresari, els nominats són Vilynx, empresa que ha creat el primer sistema d’Intel·ligència Artificial que ofereix serveis d’etiquetatge i indexació de continguts i vídeos existents a la xarxa, per a poder trobar-los a partir de cerques; Opportunity Network, una plataforma privada de negocis a nivell internacional que posa en contacte a empresaris i empreses de tot el món per fer negocis; i Cocunat, l'empresa online de cosmètica natural, 100% lliure de tòxics i cruelty free