El sector tèxtil sempre ha tingut una gran importància en l'economia maresmenca, i malgrat que la crisi que el va afectar des dels anys 90 del segle passat el va deixar gairebé tocat de mort, avui segueix tenint força pes a la comarca. Les empreses que han sobreviscut, així com les de nova aparició, són les que han apostat per la innovació i l'ús de la tecnologia. És a aquestes firmes a les quals va dirigit el programa Reimagine Textile, que impulsa el TecnoCampus amb l'Ajuntament de Mataró, Eurecat i l'Escola de Teixits de Canet de mar

Es tracta d'una iniciativa, finançada per la Unió Europea, que aposta per la indústria tèxtil del Maresme. El programa s’adreça a emprenedors amb una idea de negoci oberts a incorporar un component d’innovació i/o tecnològic com a avantatge competitiu. Per exemple, una nova funcionalitat en el producte, un teixit intel·ligent, tecnologia en teixit, una solució sostenible, un model innovador per relacionar-se amb el client, alternatives TIC en distribució, etc.

En la primera fase del programa, els participants comptaran amb workshops impartits per mentors especialitzats, testimonis d'èxit i tutories personalitzades. En la segona s'escolliran els projectes finalistes que rebran un acompanyament personalitzat pal al llançament del seu producte al mercat, així com suport per a rebre finançament. Les candidatures es poden presentar fins el 14 de febrer. El programa es desenvoluparà de març a juliol i de setembre a desembre.