Tota la zona dels polígons industrials de ponent, que incorpora les indústries instal·lades a Pla d'en Boet, Les Hortes, El Rengle i Balançó i Boter, serà objecte d'una profunda remodelació que ha de servir per millorar-ne les condicions actuals anivell urbanístic, ambiental i d'equipaments. Una inversió de prop de 2 milions d'euros inclosa dins del Pla d'Acció Integral de millora dels Polígons d'Activitat Econòmica, dels quals 1,7 són subvencionats per la Diputació de Barcelona, després que Mataró fos una de les ciutats guanyadores de la convocatòria que es va obrir.

Aquestes millores es començaran a materialitzar a partir d'aquesta setmana, ja que tot just han començat les primeres intervencions a la zona. S'han iniciat la reparació de les voreres aixecades per l'acció de les arrels dels arbres, s'està pavimentant diversos dels carrers que avui només tenen base de formigó, s'adapten tots els passos de vianants, es reasfaltarà el Camí de Sant Crist i una part de l'avinguda Lluís Companys, i es construirà una rotonda a la cruïlla entre el Camí del Sant Crist i de Manuel Carrasco i Formiguera, que des de fa massa temps funciona de manera provisional amb barreres de seguretat. 

39504d8c 05a4 4705 b105 b4690e75b432

Obres al polígon de Pla d'en Boet

Una altra de les actuacions destacades és la consolidació de la xarxa de carrils bici amb nous trams als carrers del Camí del Sant Crist i de Joaquim Puig i Pidemont, i també connectant amb els polígons de Cabrera de Mar a través del Camí del Mig, creuant la riera d’Argentona. El nou traçat, de 800 metres lineals, anirà per la calçada, al costat de la vorera o de la mitjana central, amb paviment diferenciat. També s’instal·laran estacionaments per a bicicletes.  D'altra banda, s’està executant la renovació de l’enllumenat públic del polígon de Pla d’en Boet, de cara reforçar la il·luminació de les cruïlles i millorar la seguretat ciutadana.

També es preveuen actuacions de promoció de l’activitat econòmica i foment de la cooperació entre empreses

La majoria d'aquests treballs, excepte la il·luminació, han estat adjudicats a l’empresa VIALSER, SLU per un import de 756.658 € (IVA inclòs) i tenen un termini d’execució de 6 mesos. L'objectiu d'aquest pla és potenciar les activitats econòmiques existents i atraure’n de noves; adequar els polígons d’activitat econòmica i el sistema d’espais públics per millorar l’entorn urbà pels treballadors dels polígons; i modernitzar els serveis i infraestructures per millorar l’eficiència i competitivitat de les empreses.  En aquest sentit, també es preveuen actuacions de promoció de l’activitat econòmica i foment de la cooperació entre empreses, com la creació d’un portal online de promoció i geolocalització d’aquests polígons d’activitat econòmica i de les empreses que hi estan ubicades. Les 690 empreses instal·lades als polígons industrials de ponent donen feina a més de 9.100 persones. El Pla d’Acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022 i en les prioritats del Pacte per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de Mataró. 

Altres operacions

Altres actuacions que ea realitzaran a la zona seran semaforització les cruïlles de la Via Sèrgia i l’avinguda de Lluís Companys amb el carrer de Manuel Carrasco i Formiguera, la instal·lació de càmeres de videovigilància, l’estesa de fibra òptica, la instal·lació d’una nova electrolinera o la replantada i millora de l’arbrat.