L’Ajuntament de Mataró ha contractat 94 persones gràcies a dos programes de plans d’ocupació subvencionats pel Ministeri de Treball. 22 són d’una durada de 12 mesos i la resta per a 6 mesos. Tots els seleccionats han iniciat el seu contracte el 31 de desembre de 2019. Entre els beneficiaris dels contractes d'un any sencer hi figuren sobretot persones majors de 52 anys que no tenen prou temps cotitzat per a la pensió de jubilació.

L’objectiu és la millora de l’ocupabilitat de les persones, ja uqe a més del contracte laboral, també s'ofereix  una formació obligatòria en el cas del programa de Treball i formació i tutorització i seguiment durant els programes, per facilitar el posterior accés al mercat laboral. Els dos programes són els següents. Per una banda, 'Treball i Formació', que ofereix contractació laboral per diversos projectes i serveis d’interès públic i de caràcter social de l’Ajuntament de Mataró, a persones que estan en situació d’atur, preferentment majors de 45 anys. En són beneficiaris persnes que no cobren cap prestació, en situació d’atur de llarga durada, beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania (RGDC) i també a dones en situació d’atur de llarga durada i situacions de vulnerabilitat. Per altra banda, el programa Enfeina't, que també té com a objectiu la contractació immediata de persones en situació d’atur de llarga durada, per a projectes i serveis diversos d’interès públic i caràcter social, dins l’Ajuntament.  

Aquests són els perfils professionals contractats: personal d’oficis entre peonatge, oficials/es de 2a de paleteria, de pintura, de lampisteria, de jardineria i de mecànica, auxiliars de serveis (consergeries), auxiliar administratiu/iva, informador/a, i personal tècnic de suport i tècnic mig per a diferents àrees o projectes.