En Cristian Duran i la Neus Luque s'havien de casar el 29 de març a Vilanova del Vallès. Dos mataronins afectats pel coronavirus que van veure com el que havia de ser el millor dia de les seves vides quedava anul·lat. "Uns dies abans de l'estat d'alarma ens van trucar des del lloc de noces per dir-nos que la previsió és que es cancel·laria tot i que havíem de moure la data més endavant", expliquen. El sector ja tenia constància que es podia acabar en confinament i abans de començar a comprar ornaments com les flors o el menjar del banquet, van ser previsors. Això suposava que els dos mataronins havien de posposar l'esdeveniment on hi havia convocades més de 60 persones entre amics i familiars, alguns d'ells vinguts de fora del país. Però no els va impedir que acabessin celebrant la boda d'una manera d'allò més curiosa. Entre veïns i amb familiars a través de pantalles.

"Una setmana abans del dia li vaig explicar al president del bloc de veïns que ens havíem de casar però que no s'havia pogut fer, i que volia donar-li una sorpresa a en Cristian". Així va ser com un comentari de la Neus va desembocar en una organització digne de ser vista. El president, de nom José Luis, va respondre amb il·lusió: "La gent té molt de temps lliure, muntarem alguna cosa grossa, em va dir; jo només li havia demanat si seria possible cantar un 'viva los novios' des del balcó", relata la Neus. I, a tot això, sense que la seva parella en tingués constància: "Va ser cosa d'ella".

ccf79f5c de9e 40e4 b742 3a63959080a0

Dit i fet, l'operació boda a distància es va començar a generar amb l'aplicació Zoom perquè els familiars de la parella es poguessin connectar en directe. La cosa va anar més enllà: el president del bloc de veïns tenia una disfressa de mossèn que naturalment va aprofitar per fer la cerimònia. "La gent estava als balcons vestida de festa", relata la parella. I com s'ho van fer per rebre la cerimònia en ple confinament? Primer de tot, enganyant-lo a ell: "Li vaig dir que anés a treure el gos com sempre feia i que jo aniria a comprar a la fruiteria, i li vaig demanar que es vestís bé ja que avui havia de ser el nostre dia". Ell anava amb americana, "arreglat però tampoc molt", diu, i quan van baixar a la zona comunitària es van trobar amb l'esdeveniment muntat i amb el president donant el sermó de la boda. 

Ni boda ni viatge

Degut al confinament i a la situació mundial per la pandèmia, a banda de la boda la parella mataronina també va haver de suspendre el viatge que tenien previst fer al Japó, precisament en una època preciosa perquè durant la primavera és quan floreixen els arbres. "Una setmana abans de l'estat d'alerta vam rebre un correu dient que el vol de Frankfurt cap a Tòquio s'havia cancel·lat, i òbviament no podíem fer el viatge", recorden. Per sort, encara no havien mirat l'allotjament i per tant no van haver d'anul·lar res més en aquest sentit.  Ara esperaran a veure quan poden celebrar les noces, primer es va parlar del mes de maig però no han tancat data perquè queda clar que ningú sap quan podrem sortir d'aquesta situació, i veure quan poden dur a terme el que ha de ser el viatge de les seves vides. Al menys, de moment, ja són marit i muller a ulls dels seus veïns.

EURgJwjXgAA166w