Sanitaris de l’Hospital han demanat a través de les xarxes socials al món de la indústria, ferreteries, sector sanitari com clíniques dentals o centres d’estètica, veterinaris i altres que els facin arribar material, especialment mascaretes FPP2 i FPP3. “Donades les circumstàncies, i tant que estem oberts a aquest tipus de donacions”, expliquen des del Consorci. De fet, en els darrers dies ja han rebut material per part de particulars i empreses: l’RCDE Espanyol ha donat mil mascaretes a l’Hospital, clíniques dentals han aportat bates, han rebut davantals de plàstic provinents de centres d’estètica del territori, i ciutadans a títol individual també hi han portat mascaretes que tenien a casa. Tota ajuda serà benvinguda, especialment per afrontar el creixement de l’epidèmia que es preveu per als propers dies.

Aquesta crida al subministrament de material és doncs, no només per suplir la manca d’alguna bata o mascareta que pugui haver-hi a dia d’avui a l’Hospital de Mataró sinó per tenir-ho de reserva en cas que la situació s’agreugi i no arribin aquests articles de protecció pels sanitaris. La protecció de tots els que treballen a l'hospital és essencial per seguir disposant del seu servei i que en cap moment hi hagi una manca de sanitaris treballant a primera línia d'aquesta batalla. 

Tot aquest material sanitari es pot fer arribar al servei de compres de l’Hospital de Mataró. Posa't en contacte amb ells a través del telèfon 609 850 617‬ o el correu electrònic alopez@csdm.cat‬

Els professionals de l’hospital estan amoïnats per aquesta manca de material mèdic necessari per protegir-se de possibles contagis per coronavirus. A la zona d’aïllament tot el personal està 100% protegit però a altres zones com Urgències no és així, segons expliquen els treballadors a través del sindicat CATAC. Des del Consorci Sanitari del Maresme ho neguen i asseguren que avui (divendres 20) tots els professionals compten amb el material de protecció obligatori, però reconeixen que els problemes de subministrament poden fer que a curt termini la situació deixi de ser així i comencin a tenir problemes.