Cerdanyola Directo no descansa. L’activitat d’aquest grup de Facebook és frenètica. Exerceix com a canal d’informació i actualitat del barri més poblat de Mataró, Cerdanyola, que seria la segona ciutat més gran del Maresme si fos un municipi independent. Beni Jurado, Raúl Yeste i Sergi Carroza són els creadors d’aquest canal de Facebook, que ja ha superat els 7.000 usuaris.

Aquest mitjà de comunicació, perquè així és com es presenta i com actua, acull la complexitat i la riquesa del barri, amb un esperit de comunitat i de pertinença molt viu però també amb certs problemes de convivència. Des de la seva pàgina de Facebook donen veu a l’actualitat del barri des de punts de vista molt variats. Successos, casos d'incivisme, festes i activitats socioculturals del barri, notícies comercials. "La gent del barri necessitava un fòrum per poder opinar i sobretot per ser escoltats", expliquen els seus administradors.

"La gent del barri necessitava un fòrum per poder opinar i sobretot per ser escoltats"

Les persones encarregades de gestionar el canal són veïnes de tota la vida del barri, que se’l coneixen pam a pam. I tenen multitud de contactes que els envien informacions, vídeos i imatges de coses que passen a Cerdanyola i també a altres punts de Mataró. Sovint són els primers en assabentar-se d’algun succés a la ciutat, fins i tot abans que els mitjans de comunicació mataronins. Quelcom que només és possible gràcies a la gran quantitat d’hores que dediquen diàriament a la gestió del canal. Cerdanyola Directo s’ha anat diversificant. El seu darrer projecte, per exemple, és desenvolupar una televisió online, una mostra més de l’entusiasme dels seus promotors pel barri on resideixen.