Aquests dies de confinament i d'aturada econòmica excepte en els serveis bàsics per combatre el coronavirus, és vital saber quins són els establiments comercials que segueixen oferint els seus serveis a la teva ciutat. En el cas de Mataró, després que NEM fes un directori amb totes les botigues i establiments associats en actiu, ara és l'Ajuntament qui ha posat en marxa un mapa que permet situar tots els comerços que segueixen oberts. 

L'usuari només ha d'entrar al web municipal i accedir a l'aplicació que ofereix les dades de contacte dels establiments comercials, situant-los sobre el plànol de la ciutat mitjançant geolocalització. L'aplicació permet cercar els establiments segons el seu sector o els productes que ofereixen, i també et posa en contacte directe amb l'app de l'establiment triat, en cas que en disposi, així com les seves dades de contacte. 

large

El llistat d'establiment està conformat per aquells comerços que, malgrat la crisi sanitària, estan en funcionament ja que estan inclosos dins dels sectors permesos per l'actual decret d'estat d'alarma. Actualment el mapa compta amb més de 170 referències, tot i que s'aniran actualitzant. Els establiments que vulguin sumar-se poden fer-ho ells mateixos a través de la mateixa aplicació.

D'altra banda, també hi apareixen establiments no essencials, i que per tant no tenen obert al públic, però que ofereixen als seus clients la possibilitat de fer comandes online amb entregues a domicili, com per exemple alguns restaurants que porten menjar cuinat a casa.

Suport al sector comercial

Segons expliquen des de l'Ajuntament, l'objectiu de la iniciativa és donar suport al sector comercial i de la restauració que ha hagut de reduir considerablement la seva activitat, i en molts casos aturar-la, facilitant a la ciutadania un accés senzill a la informació sobre l’oferta disponible.