Els botiguers del centre de Mataró han mostrat de nou el seu malestar per les conseqüències del dispositiu policial desplegat dissabte passat per evitar incidents en el xoc de dues manifestacions, la unionista i la antifeixista. Aquest cop ho han fet durant l'audiència prèvia al Ple municipal de juny, celebrat aquest dijous. El president d'Unió de Botiguers, Jordi Novo, i diversos comerciants del casc antic que es van veure afectats pel desplegament policial (no van poder obrir les botigues durant vàries hores un dissabte a la tarda), han exigit responsabilitats a l'alcalde. Unió de Botiguers demana que Bote depuri responsabilitats, i que si no ho fa, dimiteixi com a màxim responsable del que consideren un greuge molt gran contra el comerç urbà mataroní. Segons càlculs de l'UBM, més de 60 botigues es van veure afectades i les pèrdues arriben a un 15 o 20% de la facturació total del mes. 

Novo ha llegit un comunicat on expressava que el blindatge policial de dissabte, per evitar la confrontació entre els assistents a les dues manifestacions convocades a la tarda, "ha indignat els nostres associats", que "no donen crèdit a la manca d'informació i precisió que es va rebre per part d'aquest Ajuntament després d'haver-la demanat". Tot i insistir que des de UBM defensen el dret a manifestar-se, Novo va lamentar que no es plantegés un canvi d'itinerari o de data. Per tot plegat, van preguntar a l'alcalde per què es va autoritzar les dues concentracions al centre de la ciutat i en el millor horari comercial del mes, per què no es va modificar l'itinerari, i si tot això no era possible, per què no es va avisar els comerços amb antelació. Per tot plegat, demanen que Bote depuri responsabilitats. I si no és capaç de fer-ho, afirmen, demanen directament la seva dimissió. 

Bote ha respost Novo i als diferents representants del comerç del centre que després l'han interpel·lat durant l'Audiència Prèvia. Tal i com ja va fer dilluns passat, l'alcalde ha insistit que la imatge que va donar la ciutat el dissabte "no és la que volem", en referència a la confrontació viscuda entre les dues manifestacions. Però ha insistit que ni ell mateix coneixia quin seria el dispositiu policial, que va anar a càrrec de Mossos d'Esquadra i Policia Local amb l'únic objectiu que "ningú prengués mal". Bote va recordar que no és l'Ajuntament qui autoritza aquest tipus de manifestacions, ja que això depèn de la Generalitat. En tot cas va assegurar que comparteix la "preocupació" dels comerciants, i que tots els esforços municipals se centren en "no atreure la conflictivitat".