Mataró no renuncia a un centre comercial al solar de Can Fàbregas. Malgrat que la sentència del TSJC, validada pel Suprem, impedeix de facto l’arribada del Corte Inglés al sector i empeny l’Ajuntament a reconstruir-hi Can Fàbregas, el consistori considera que aquest solar ha de ser “un pol d’activitat comercial”. Així ho ha dit l’alcalde David Bote, que confia en mantenir el diàleg amb El Corte Inglés, propietari dels terrenys, per trobar una solució.

L’operador comercial es mostra molt reticent a refer els seus plans, ja que va adquirir el solar amb la condició que estigués lliure d’obstacles per poder-hi construir un gran centre comercial. Això avui és impossible ja que els tribunals obliguen a fer un replantejament urbanístic que inclogui la fàbrica que es va desmuntar, cosa que redueix ostensiblement l’espai disponible per a usos comercials.

“És evident que la sentència marca un abans i un després, però nosaltres mantenim la voluntat que en aquest solar hi hagi activitat comercial”, ha dit Bote, que considera que aquest sector és clau dins del pretès pla d’impuls del centre, com a reactivador del comerç urbà mataroní, en decadència des de fa anys. “Aquesta activitat ha de ser compatible amb els interessos del Corte Inglés”, ha afegit. Com a propietari del sector, l’empresa hi té molt a dir, i de moment no està gens clar com el consistori la pot convèncer d’adaptar-se a la nova realitat i promoure un centre comercial que s’hi adeqüi. “Però el feeling és positiu i hi ha voluntat de parlar”, ha dit l’alcalde.