Les botigues d'alimentació es troben entre els pocs establiments que poden romandre oberts durant l'Estat d'alarma decretat pel Govern central, que com a mínim s'allargarà un mes. Com a botigues de productes bàsics, poden seguir amb la seva activitat, i anar-hi a comprar és un dels pocs motius pels quals està permès sortir de casa aquests dies de confinament per combatre el coronavirus. Però a Mataró hi ha establiments d'aquest tipus que estaven aprofitant la situació per saltar-se la normativa d'horaris.

La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, ha signat un decret que declara limitat l’horari de funcionament del comerç minorista d’alimentació a Mataró. El document estableix que aquestes botigues podran funcionar com a màxim fins a les 21h. La mesura té com a objectiu reduir la presència de persones i vehicles al carrer a partir d’aquesta hora, en el marc de l'estat d'alarma decretat pel govern. 

La normativa ja ha entrat en vigor i cal recordar que qui la incompleixi s'enfronta a una multa econòmica molt important, ja que les sancions per saltar-se l'estat d'alarma i les seves normatives es mouen entre els 600 i els 30.000 euros.  

Durant aquests dies el degoteig de clients als supermercats i altres botigues minoristes és constant, però d'una manera més controlada que als inicis de l'epidèmia, quan les prestatgeries buides de productes bàsics i les llargues cues amb els clients duent carretons desbordats van ser força habituals. Establiments com el mercat de Plaça de Cuba estableixen estrictes controls d'accés i aforament, per garantir la separacio d'un metre i mig entre les persones, necessària per evitar la propagació del coronavirus.