Presentació de 'cap estudiant sense internet', projecte guanyador
Presentació de 'cap estudiant sense internet', projecte guanyador

Projectes tecnològics per afrontar la 'nova normalitat'

La Hackathon Covid-19, promoguda des de Mataró, reuneix unes 50 iniciatives fetes pel confinament per viure millor la nova època després del coronavirus

La Hackathon Covid-19 és un esdeveniment en línia que es va celebrar durant el passat cap de setmana, promogu per Martí Manent, Ricard Jornet i David Monreal, amb el suport del TecnoCampus, l'Ajuntament de Mataró i Eurecat. L'objectiu de la cinquantena d'equips participants, que van realitzar les seves propostes des del confinament, va ser trobar productes i serveis per a viure millor la "nova normalitat", com ja s'anomena l'època que viurem  després de l'epidèmia de coronavirus, i un total de set projectes van rebre els diferents premis aportats per entitats i empreses públiques i privades. 80 mentors i experts de tots els àmbits, que han assessorat els equips al llarg de tot l'esdeveniment, han votat per seleccionar els projectes guanyadors, que són aquests.

El projecte 'Cap estudiant sense Internet' va rebre el principal guardó, el Premi Mobile World Capital, que consisteix en 4 mesos d'acompanyament i mentoring donant suport a la conceptualització, posada en el mercat i escalabilitat de el projecte, entre d'altres. El projecte premiat vol aconseguir que tots els alumnes tinguin accés a la xarxa per poder seguir amb els seus estudis.

 El Premi Eurecat va ser per a Hygidot, punt higiènic per a comerços que ofereix confiança als seus clients. El premi consisteix en l’acompanyament durant 2 mesos per part dels experts de Eurecat amb reunions setmanals per validar tecnològicament el projecte, analitzar state-of-the-art i donar una base innovadora i diferencial a el projecte per poder complir el pla de negoci.

Altres projectes premiats van ser 'Contigo, una aplicació que connecta gent altruista disposada a ajudar persones i associacions necessitades; 'En xarxa',  plataforma web dissenyada per portar un control de la teva salut i la dels teus familiars i amistats; 'Galena Databook', tecnologia per compartir informació entre personal mèdic i científic a escala global per combatre el COVID-19; Wayteo, app que permet demanar i pagar sense esperar des de la taula dels teus bars i restaurants favorits; i Everywhere Gym, projecte que trasllada a espais oberts sessions d’entrenament dirigides.

Des del passat divendres 1 fins al diumenge 3 de maig, 50 equips van desenvolupar idees i projectes amb l'assessorament i l'orientació d'experts i mentors de reconeguda trajectòria, fins presentar-los com productes i serveis mínims viables. En menys d'una setmana des que es va anunciar en els mitjans, Hackathon Covid-19 va rebre més de cent cinquanta inscripcions. El REPTE plantejat va ser generar i accelerar els nous serveis o productes que per viure millor la nova normalitat. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive