Gothic és un dels jocs de culte en el món del rol i PC. Va ser dels referents entre els primers RPG en 3D, destacant sobretot per la seva història, la construcció del món que rodejava al jugador i una jugabilitat que, tot i que avui és arcaica, estava ben ajustada per la seva època i comptava amb una gran quantitat d'opcions. Creat originalment per Piranha Bytes al 2001, han passat més de 18 anys. I ara pot tornar a la vida en forma de remake on Mataró hi té molt a veure.

THQ Nordic, una de les companyies de videojocs europees més grans, va anunciar que tenia entre mans un prototip per Steam que es podria convertir en un remake si el feedback dels usuaris era positiu. aquest teaser jugable s'està desenvolupant a Barcelona gràcies al nou estudi THQ Nordic Barcelona, que ha sortit a la llum amb l'anunci del projecte. I en ell hi ha diversos professors i ex estudiants del TecnoCampus en el seu grau de videojocs.

Diversos professors del TecnoCampus i ex-alumnes del grau de videojocs formen part del nou estudi THQ Nordic Barcelona

Daniel Candil, Rafa González, Elena Candil i Anton Planells. Tots ells són professors al TecnoCampus, als que cal sumar Ricard Perea, l'estudiant amb millor expedient acadèmic del grau del curs passat, i la Patricia Castilla, també graduada al TecnoCampus. I són els que, entre d'altres, estan donant forma al prototip que s'està remodelant de zero amb Unreal Engine 4.

Per poder jugar-lo només cal haver comprat algun dels jocs de Piranha Bytes que hi ha a Steam.. Això dona dret a provar quin tipus de remake estan plantejant i si tindrà recorregut. De moment, el teaser jugable compta amb més de 4.000 crítiques amb un 77% de valoració "majoritàriament positives", prop del 80%. Veient el feedback, tot fa indicar que tindran una feinada per endavant.