El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme organitza  per primera vegada la Ruta de la Tapa de Primavera 2019 entre els dies 30 de maig  i 9 de juny. D’aquesta manera el Gremi desdobla la Ruta de la Tapa que es celebrarà doncs cada any en edició de Primavera i de Tardor. 

Tan mateix, com a segona novetat d’aquest any cal destacar l’ampliació del sorteig de manera que passa d’un premi a dos. L’Hotel Atenea Port Mataró ofereix una nit per a dues persones amb sopar i esmorzar inclosos, i l’Hotel Ciutat de Mataró  ofereix una nit amb esmorzar inclòs per a dues persones, entre aquelles que enviïn una foto d’una tapa d’un establiment participant al Gremi, entre els dies que duren les jornades de la tapa. Cal que s'adjunti en aquest correu: sorteigrutatapa@gremihostaleria.com

Els establiments participants aquest any són:  Auto D’ara,  Caminetto, El Montadito del Centre, Mundial, El Petit racó, La Girella, L’Amagatall del Francjavi, Néstor Tapes, Nuus Restaurant, Tapavins, el Món del Jabugo, Cafè de la Plaça, Canaletes, Charleston, Gatzara, Iluro, I Quinze, L’Aventura,  Mueta,  Nou 2000 i Tubau xarcuters.