Des de fa alguns dies un helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevola Sant Vicenç de Montalt. Un patrullatge rutinari que dóna resposta a la demanda efectuada per l'alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, durant la  reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada el passat 26 de gener, per reclamar més medis i una major coordinació al responsable del cos dels Mossos en la lluita contra els robatoris a domicilis a Sant vicenç de Montalt.

La presència de l'helicòpter se suma a d'altres mesures que ha posat en marxa l'Ajuntament com el dispositiu especial de la Policia Local que ha incrementat els patrullatges -amb uniforme i de paisà- entre les 6 de la tarda i les 10 de la nit per reforçar la seguretat davant l'onada de robatoris a domicilis que està afectant al municipi i a d'altres poblacions del Maresme.

Un dels grans problemes que es troben els agents per resoldre robatoris és que el 'modus operandis' dels delinqüents ha anat canviat i si abans solien entrar a les cases de nit, sense fer soroll i aprofitant que els ocupants dormien, ara estudien les rutines de les posibles víctimes i accedeixen al domicili forçant portes o finestres quan no hi ha ningú. En aquest sentit, destacar que els robatoris s'estan registrant entre la franja horària compresa entre les 6 de la tarda i les 10 de la nit. També han canviat la manera i el lloc per on accedeixen al municipi i el botí dels robatoris, ja que abans es desplaçaven amb vehicles i s'enduien tot tipus d'objectes i diners i ara ho fan a peu per zones boscoses i s'emporten sobretot joies i diners.

Més càmeres al poble

Sant Vicenç de Montalt té pràcticament totes les zones habitades i els accessos al poble controlats per videovigilància. El projecte, iniciat el 2012, és a punt de culminar la seva fase d'expansió i en l'inici d'aquest any ha impulsat la instal·lació de nou noves càmeres de seguretat a la zona del golf. Amb aquests són ja 65 els dispositius repartits a la majoria de vies d'accés al municipi, així com en els principals nuclis de població, creant una "anella" de seguretat al terme municipal per combatre amb els robatoris.