Una climatologia cada cop més extrema. Això és el que està passant al Maresme, a tenor de com s'ha viscut a nivell meteorològic l'any 2018. Segons dades del servei de meteorologia del Consell Comarcal, enguany ha plogut el doble que l'any passat i s'han registrat temperatures mínimes per sobre de la mitjana. Quelcom que demostra que el Maresme és especialment vulnerable als efectes del canvi climàtic. 

Aaquest 2018 el Maresme està batent records tant pel que fa a temperatures com a pluviometria i intensitat de precipitacions. La comarca va començar el mes d'agost registrant 6 nits amb temperatures mínimes superios als 25ºC, entrant a la classificació de "nits tòrrides". Aquestes situacions, que en meteorologia es coneixen com a "nits tòrrides",  tenen un efecte molt clar sobre el benestar de les persones i, en especial sobre les més vulnerables (persones grans, nens, ciutadans en situació de pobresa energètica...). 

Pel que fa a la pluviometria, el Maresme ha dupblicat els registres de pluja del 2017. Des del Consell Comarcal han assenyalat que el més preocupant són els episodis  torrencials (els que superen 1 litre d'aigua per minut) que poden arribar a provocar greus destrosses com les ocasionades a Cabrera de Mar, Cabrils i Vilassar de Mar l'octubre de 2016. Aquell 12 d'octubre van caure a Cabrils 2,5 litres/minut. Aquesta xifra, però, l'ha superat Sant Vicençde Montalt el setembre d'aquest any. El municipi va registrar 3 litres per minut.