Un total de tres joves menors d'edat tutelats han estat detinguts aquest cap de setmana a la comarca del Maresme per protagonitzar presumptament casos d'agressió sexual a Canet de Mar i al Masnou respectivament. La Policia Local de Canet de Mar va detenir dissabte passat dos joves menors d'edat acusats d'agredir sexualment una dona. Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, que han assumit la investigació per esclarir els fets, l'agressió es va produir de matinada al municipi. Segons han apuntat diverses fonts, els fets van tenir lloc a una platja de Canet de Mar i mentre un dels menors atacava la víctima, l'altre enregistrava l'agressió en vídeo.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha informat en un comunicat que els dos joves detinguts estan sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), i ha condemnat l'agressió sexual. Així mateix, ha expressat el seu suport a la víctima i ha anunciat que presentarà una denúncia, tot instant la justícia a actuar amb "celeritat" i "contundència". "Fets com aquest no tenen cabuda a la societat catalana", ha reblat.

Aquest diumenge, tot just l'endemà de l'agressió viscuda a Canet, els Mossos han detingut un altre menor acusat d'intentar agredir sexualment una noia al Masnou entre les cinc i les sis de la matinada. El jove també està sota la tutela de la DGAIA. La noia, també menor d'edat, ha denunciat tocaments i intent d'agressió sexual al carrer, i gràcies a la descripció que ha fet del jove a la policia, aquest ha pogut ser identificat. El noi ja ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors.