Renfe demanarà una reunió extraordinària amb els Mossos d'Esquadra per avaluar quines noves mesures de seguretat es poden aplicar en certes zones d'oci del Maresme, on hi ha discoteques i els joves utilitzen el tren com a mitjà de transport durant la nit i matinada. L'operadora vol analitzar el que va passar diumenge a l'estació de Pineda de Mar.

Tres vigilants de seguretat de Renfe van resultar ferits quan van intervenir en una baralla entre joves poc abans de les set del matí. Dos grups de persones que tornaven de festa es van enfrontar i els vigilants van ser agredits quan intentaven separar-los. Els Mossos van detenir dos joves, un de 19 i l'altre menor d'edat, pels delictes de lesions, amenaces i danys.

foto 3580548 (1)

No es tracta pas d'un cas aïllat: en els darrers anys s'han multiplicat les incidències, agressions i actes vandàlics als trens, especialment de matinada, quan els usuaris surten de les discoteques maresmenques (amb epicentres com Badalona i Montgat, Mataró o l'alt Maresme) i es dirigeixen de tornada a la llar utilitzant la línia R1 que creua la comarca. Els darrers combois d'aquesta línia de la nit de divendres i dissabte ja es coneixen com "els trens del botellón" per la gran quantitat de joves que els utilitzen per anar a les discoteques de la comarca.