Després de més de 10 anys com alcalde de Premià de Mar (Maresme), Miquel Buch ha formalitzat aquest dimecres al ple municipal la seva renúncia formal al càrrec. Com ja va explicar a finals de novembre, Buch ha recordat que deixa l'alcaldia per "convenciment i coherència" amb sí mateix en considerar que els batlles haurien de governar com a màxim dues legislatures de cinc anys. Visiblement emocionat, l'encara president de l'AMI, càrrec que també deixarà el pròxim mes de gener, ha reivindicat la feina feta en aquests 10 anys i ha destacat que ha intentat governar "pensant com un ciutadà més" i "intentant ser una bona persona". En vista al 21-D, el fins avui alcalde de Premià de Mar, que hi concorre com a número 22 de la llista de JxCat, ha reconegut que li faria "molta il·lusió" ser escollit diputat, però que si no ho aconsegueix "sortirà al carrer a buscar feina com un ciutadà més". El successor de Buch, l'encara primer tinent d'alcalde Miquel Àngel Méndez, serà nomenat alcalde en un ple extraordinari aquest pròxim dissabte.

Miquel Buch ha explicat que va decidir deixar l'alcaldia passat l'1-O i que això, de moment, "li ha costat una querella i un xic menys de salut". També ha destacat que marxa en un moment en el què el debat polític a Catalunya és molt viu i ha dit confiar que el 21-D serveixi per fer un salt endavant democràtic. L'encara president de l'ACM, ha destacat la feina feta aquests anys sempre pensant en el benefici de tots els veïns i veïnes del municipi. "Segurament m'he equivocat en moltes coses però ningú pot posar en dubte que el municipi ha avançat en aquests anys", ha reblat.

Miquel Buch ha explicat que va decidir deixar l'alcaldia passat l'1-O i que això, de moment, "li ha costat una querella i un xic menys de salut

Després d'agrair la feina feta a tot l'equip de govern, a la resta de regidors, també els de la oposició, i al personal del consistori, Buch els ha recomanat a tots "ser honests, humils i tenir ferma voluntat de servir a les persones" per exercir correctament la seva feina en un futur. Un cop finalitzat el seu discurs i rebut de mans del seu successor una medalla commemorativa dels seus 10 anys al capdavant de l'alcaldia, Buch ha abandonat el ple enmig de l'aplaudiment unànime dels regidors i del públic assistent. Durant el ple, a banda de formalitzar el comiat de Buch, també s'ha aprovat el pressupost municipal del 2018.