Un total de 24 famílies del municipi d'Òrrius han estat seleccionades per participar en un estudi del Centre Nacional d'Epidemiologia d'Espanya, per descobrir quin percentatge de la població de l'Estat ha desenvolupat anticossos enfront del coronavirus. En concret, anticossos contra el SARS-CoV-2, el virus que genera la malaltia que ha esdevingut pandèmia global. El centre epidemiològic, conegut com a ENE-COVID 19, lidera aquest estudi que en el cas d'Òrrius l'està desenvoupant l'equip d'Atenció Primària d'Argentona.

Aquest equip s'encarrega del treball de camp amb les 24 famílies. En concret, els hi fan una enquesta clínica que inclou dades sobre el nucli familiar, un test ràpid i una analítica de sang per comprovar si han desenvolupat anticossos. Les analítiques serològiques es repetiran dues vegades més en les properes setmanes per complementar i ampliar les dades recollides.

Pel que fa a Òrrius, s'han seleccionat un total de 68 persones, agrupades en 24 famílies, amb una participació de quasi el 100%, i les proves es realitzen al mateix dispensari local d'Òrrius i a domicili a aquells pacients que no poden desplaçar-se al centre.

Al conjunt de l'Estat està previst que l'estudi, la participació en el qual és voluntària, es faci a més de 36.000 llars i un mínim de 60.000 persones de tots els grups d'edat i de diferents àrees geogràfiques. La informació que s'obtingui de l'estudi ajudarà a prendre decisions futures per gestionar la pandèmia. L'estudi es va iniciar el dia 2 d'abril, i s'estima que el treball de camp tingui una durada d'uns dos mesos.