Una dona de 87 anys, veïna d’Alella, va morir el 6 de març passat afectada pel Coronavirus.  Es tracta de la primera mort per Covid-19 a Catalunya. Al Maresme s’han confirmat aquest i tres casos més de persones afectades per aquest virus: un familiar de la víctima, també resident  a Alella, i dos veïns de Cabrils.

La dona, segons ha informat l’Ajuntament d’Alella, patia malalties prèvies i va ingressar dijous passat en estat greu a l’Hospital Germans Trias i Pujol, amb un quadre de febre i insuficiència respiratòria. Les proves realitzades van diagnosticar-li una pneumònia bilateral que li va acabar provocant la mort. El mateix municipi ha confirmat que un familiar de la víctima, també veí del municipi maresmenc, es manté ingressat a l’hospital badaloní.

Alella, municipi amb dos casos de Coronavirus. Foto: Ajuntament d'Alella

Alella, municipi amb dos casos de Coronavirus

D’altra banda, s’han confirmat dos casos més a Cabrils. El consistori va activar el protocol de detecció a les escoles del municipi i es va confirmar que no hi havia cap membre de l’alumnat, del professorat ni del personal no docent dels centres educatius afectats pel coronavirus. Però sí que es va acabar diagnosticant el familiar d’un alumne d’una d'aquestes escoles.

Posteriorment també va donar positiu un altre veí de Cabrils, vinculat al primer cas. Segons ha informat el consistori cabrilenc, Ambdues persones es troben en estat lleu, estan confinades al seu domicili, sense hospitalització.

78 casos de Coronavirus a Catalunya

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que aquest diumenge s’han confirmat 29 nous casos de coronavirus a Catalunya, que eleven la xifra d'afectats a les 78 persones. Segons el departament, 5 de les 78 persones afectades es troben en estat greu i la resta en estat lleu. Al conjunt de l'Estat, a data de dilluns 9 al matí, es comptabilitzen 17 morts i 673 infectats.