El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, va presentar al Maresme el projecte Catalunya 2030/40, que vol contribuir a dibuixar un nou model econòmic de país. Durant el mateix acte, celebrat el dia 6 de febrer a Mataró, la nova delegada al territori de la Cambra, Mònica Masramon, va donar a conèixer el nou equip directiu del Consell de la Delegació del Maresme i va posar en valor l’empenta de les empreses que conformen el teixit productiu de la comarca. 

Segons l’Informe Territorial de Barcelona el teixit empresarial de la comarca del Maresme va créixer un 0,3% el 2019, per sobre del conjunt de la demarcació de Barcelona (0,1%), fins a assolir les 12.391 empreses, un 78% del les quals responen als serveis, un 12% a la indústria, un 10% a la construcció i un restant 0,3% al sector de l’agricultura. Paral·lelament, el 2019 el nombre d’aturats registrats al Maresme ha disminuït per setè any consecutiu (-3,2%), i ha estat la cinquena comarca de la província amb una reducció més elevada.

Pel que fa al projecte "Catalunya 2030/40: Construïm un nou model econòmic de país", es tracta d'un pla estratègic de la Cambra junt amb la col·laboració de la resta de cambres de Catalunya que té com a objectiu construir un nou model econòmic de país amb perspectiva 2030-2040. El full de ruta està format per 15 eixos d’acció que aglutinen tot allò que l’economia catalana del futur ha de tenir en compte per tal de crear de Catalunya un actor econòmic destacat.