El conseller d'Interior, Miquel Buch, es reunirà amb alcaldes de la comarca del Maresme el 5 de febrer a la seu del Consell Comarcal per abordar la problemàtica dels robatoris en habitatges, que han anat darrerament en augment, especialment en municipis amb nuclis disseminats. El conseller ho ha revelat després de la interpel·lació de la diputada socialista Alicia Romero al Parlament, que ha titllat la situació "d'absoluta inseguretat" i ha lamentat l'existència de "patrulles veïnals" en determinades urbanitzacions o nuclis urbans de la comarca.

Segons fonts del Departament d'Interior, però, la data ja estava tancada amb anterioritat. Buch ha detallat en la seva intervenció al Parlament que els robatoris en habitatges han augmentat un 10,3% el 2018 a Catalunya i que el Departament d'Interior va fer un total de tretze operacions contra grups organitzats. 

Reunió pendent a Mataró
Aquest mateix dimecres també l'alcalde de Mataró, David Bote, reclamava veure's amb el conseller per afrontar una situació específica de la capital de la comarca. A Mataró, la sensació d'inseguretat ha incrementat en determinats barris per l'augment de la petita delinqüència i l'aparició d'alguns successos més greus, com la baralla a trets de la passada nit o les dos agressions sexuals que hi ha hagut des del novembre al barri de Rocafonda.