El Govern espanyol ha atès favorablement la petició de l’Ajuntament de Dosrius per deixar d’aplicar les franges horàries per a passejar i practicar esport, fonamentada en la gran dispersió territorial del municipi del Maresme. En aquest sentit, els veïns i veïnes podran sortir a passejar o practicar esport a qualsevol hora del dia, entre les 6 i les 23h, sempre i quan no abandonin el seu nucli de residència (Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far).

El passat 1 de maig l’Ajuntament de Dosrius va demanar formalment a la Delegació del Govern a Catalunya una exempció en l’aplicació de les franges horàries per a realitzar activitat física no professional a l’aire lliure. El consistori dosriuenc va fonamentar aquesta petició en l’elevada dispersió geogràfica del municipi i en el fet que cap dels 3 nuclis de la població arriba als 5.000 habitants. En resposta a aquesta sol·licitud, la Delegació del Govern a Catalunya ha remès una carta a l’Ajuntament responent favorablement a la sol·licitud formulada pel consistori; i, per tant, es poden deixar d’aplicar les franges horàries.

Com a conseqüència d’aquesta autorització, des del divendres 8 de maig queden eliminades les restriccions horàries als nuclis urbans de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far per a sortir a passejar o practicar esport a la via pública. No obstant, sí que es mantenen les restriccions de mobilitat de tipus geogràfic. En aquest sentit, els veïns i veïnes de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far podran sortir a passejar o fer esport a qualsevol hora del dia, però sense abandonar el seu nucli de població.

Quines precaucions i condicionats cal tenir en compte per sortir a passejar o fer esport?

L’activitat esportiva es podrà dur a terme a qualsevol hora del dia (entre les 6 i les 23h) i s’haurà de fer de forma individual i amb la protecció adequada, sempre dins del nucli de residència.

Pel que fa als passeijos, també queden acotats a la franja horària compresa entre les 6 i les 23h. Es podrà realitzar de forma individual o amb l’acompanyament d’una altra persona que visqui en el mateix domicili. No està permès allunyar-se més d’un quilòmetre del domicili de residència.