Els mentors de joves no acompanyats (Mena) d'Arenys de Mar han condemnat la presumpta agressió sexual comesa per dos menors d'aquest col·lectiu el cap de setmana a Canet de Mar però han demanat que no es culpi ningú "per la mera pertinença a un grup en particular". A través d'un comunicat els mentors han volgut fer arribar el seu suport a les víctimes d'aquells "greus fets" i s'han manifestat en contra de qualsevol acte de violència contra les dones i de qualsevol acte de violència en general. Per això han exigit a les autoritats que actuïn "amb diligència" per investigar els fets i castigar els responsables i per oferir a les víctimes les "eines necessàries" per afrontar la "dura situació".

També han volgut subratllar, però, que els Mena es troben "sols" en un país en què tot just estan "aprenent la llengua, els costums i la cultura local". Recorden que són lluny de les seves famílies i que "pateixen no només la incertesa del seu futur, sinó també el rebuig social per fets que no han comès".En aquest context, els acompanyants dels Mena fan una crida "per no agreujar la situació" i no culpar ningú "per la mera pertinença a un grup en particular". També demanen oposar-se a "accions i reaccions xenòfobes" que fomentin la discriminació i el racisme. "Les demostracions d'odi són les que fomenten la inestabilitat social i no les accions de persones aïllades que no respecten les normes de convivència", consideren. 

Finalment, els acompanyants reconeixen el treball que fan els centres, els educadors, els ajuntaments i altres entitats, donant suport a aquests joves, però alerten que "no hi ha recursos suficients". Per això demanen que es prenguin les "mesures adients" per acompanyar l'adaptació d'aquests joves als pobles on viuen. Cal recordar que el jutjat de guàrdia de menors número 4 va decidir ahir dilluns que els dos menors estrangers tutelats per la Generalitat detinguts per una agressió sexual a Canet de Mar el cap de setmana ingressessin en un centre en règim tancat durant tres mesos prorrogables. El Govern ja ha anunciat que es presentarà com a acusació contra aquests dos joves, i també contra l'altre menor detingut per un intent d'agressió al Masnou aquest diumenge.