Portugal és el país escollit com a convidat per a la fira Argillà d'Argentona, que se celebra del 5 al 7 de juliol. La tradició ceramista lusitana, històrica i molt arrelada, serà la protagonista de la festa. Tal i com expliquen des de l'organització d'Argillà, Portugal té històricament una enorme diversitat d’activitat terrissera i ceràmica, amb una gamma molt àmplia de productes de ceràmica que van des del seu origen artesanal a l’industrial. En l’imaginari col·lectiu de tothom hi tenim per exemple les seves rajoles, que es poden veure en moltíssimes façanes per tot el país, i també sota cobert al Museu Nacional do Azulejo a Lisboa. Tot plegat serà present a Argentona, de la mà de terristes i ceramistes del país. 

La fira també ha anunciat el cartell de l'edició de 2019. L'obra guanyadora del 40è concurs de cartells ha estat "Gropius", de Jaume Arnau i Anastasi, inspirada en la Bauhaus de Walter Gropius. El dissenyador barceloní torna a guanyar un premi que ja va havia rebut en les edicions de 2006 i 2017.

cartell argillà

La Fira Argillà se celebrarà a Argentona els dies 5, 6 i 7 de juliol. Entre les 10 h del matí i les 22 h, els carrers de la vila s’ompliran de ceràmica. Els visitants podran també visitar les diverses exposicions i un gran nombre d'activitats al voltant del món terrissaire.