La crisi del coronavirus impossibilita, ara per ara, oficialitzar el relleu de l'exalcalde Eudald Calvo a Argentona, que va dimitir per l'escàndol d'abusos sexuals. Calvo va renunciar formalment divendres 13 de març i legalment hi havia marge fins al 27 per convocar un nou ple extraordinari d'investidura del nou alcalde. L'alcaldessa en funcions d'Argentona, Gina Sabadell, ho serà durant més temps del que estava previst. La Junta Electoral, però, no pot garantir al consistori que arribi la credencial de la regidora d'Units-Argentona per la República que ha de substituir Calvo, Agnès Cabot. "No ens podem plantejar cap escenari i hem d'esperar que la Junta Electoral reprengui el seu funcionament habitual", explica Gina Sabadell a l'ACN.

I és que un dels requisits per poder celebrar aquest ple és que tots els regidors tinguin l'acta. Amb la renúncia ja formalitzada de Calvo i la presa de possessió pendent de la nova regidora, el ple és ara per ara impossible. Amb aquest impediment, el termini legal per convocar el ple "s'ajorna com altres tràmits de l'administració" i Sabadell es mantindrà en funcions.

Igualment, l'alcaldessa en funcions reconeix que l'Ajuntament d'Argentona "no s'ha posat al dia a nivell tecnològic" per poder celebrar un ple de manera telemàtica, malgrat el Govern hagi autoritzat els ens locals a fer-ho. "Si fos l'únic impediment miraríem com fer-ho, però no és l'únic problema i veiem que tot ha de quedar en suspens", assegura Gina Sabadell.

Sabadell, per tant, continuarà en el càrrec mentre no es resolgui aquesta situació, i després que el fins ara alcalde, Eudald Calvo, dimitís després de reconèixer actituds masclistes i tocaments a noies anys enrere. En el ple de renúncia, Calvo va reiterar el seu "compromís de millora" i va criticar el linxament que ha rebut des de que van esclatar els fets.