La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències per investigar un comentari fet des d'un perfil anònim a la xarxa social Twitter que parlava de "bombardejar i demolir" el municipi d'Arenys de Munt pel fet d'haver estat el primer municipi en haver celebrat una "consulta separatista". Aquesta consulta es va fer el 2009, però la piulada data del mes de desembre de 2016, un moment polític en el que l'actualitat estava marcada pels preparatius del referèndum de l'1-O. L'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, va denunciar els fets en considerar que podien "incitar a la confrontació". Ara lamenta la lentitud de la justícia per abordar el cas.

La piulada es va fer el 9 de desembre des del perfil @honraybarcos. En el seu comentari considerava que va ser "un error" no haver atacat el municipi d'Arenys de Munt en el seu dia. Una setmana més tard, el 16 de desembre d'aquell mateix any, l'alcalde ho va denunciar davant la Policia Local. Segons Rabasseda, el comentari faltava el respecte a la vila i era "antidemocràtic". En el seu escrit, l'alcalde també va fer constar la peculiar descripció d'aquest usuari: "Nascut a Barcelona i per tant espanyol. Amb tot el que això suposa", recita encara avui la descripció d'aquest perfil, amb més de 6.400 seguidors.

Aquesta consulta es va fer el 2009, però la piulada data del mes de desembre de 2016, un moment polític en el que l'actualitat estava marcada pels preparatius del referèndum de l'1-O

L'alcalde arenyenc lamenta ara que la justícia prioritzi de manera diferent denúncies d'aquest tipus en funció de qui les fa: "Sap greu que a un poble petit no se li presti tanta atenció com a altres polítics de primera fila", ha dit Rabasseda en al·lusió a altres casos d'insults i amenaces a les xarxes socials que es resolen abans.