Les VI jornades Gastronòmiques d’Alella, que se celebren del 25 de març al 10 d’abril, arriben amb un canvi en l’organització i la incorporació de nous municipis. Una de les novetats és que la seva organització anirà a càrrec del Consorci de la DO Alella, que pren el relleu del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. L’altre és la nova incorporació de Pineda de Mar i Vilassar de Mar en la llista de municipis que hi participen.

A les jornades hi participen més de 50 restaurants de 14 municipis del Maresme i del Vallès Oriental. Durant quinze dies, les jornades donaran l’oportunitat de tastar diferents propostes culinàries que acompanyaran els vins que s’elaboren a la denominació d’Origen d’Alella.

Els 54 restaurants participants s’han posat com objectiu la formació d’una xarxa d’establiments que ajudin en l’assessorament professional per una millora de la qualitat. A més, volen oferir sommeliers i diverses ofertes de plats elaborats amb productes autòctons. Una altra novetat és la creació d’uns punts de llibre personalitzats que s’oferiran a les taules dels restaurants participants durant els dies de les jornades amb una imatge turística de la DO Alella.