El Festival d’Estiu d’Alella, que arrenca aquest dissabte, dia 3, presenta un total de cinc espectacles musicals, en una cita imprescindible per als melòmans maresmencs en uns entorns de luxe. El Passeig dels Jardins de Cal Marquès, els Jardins de les Quatre Torres, Can Lleonart i el Parc de Can Sors són els escenaris escollits per acollir els concerts, que s’iniciaran amb l’espectacle The Gospel X-Perience, del grup Gospel Viu. Un cor de 70 veus acompanyat d’una jazz band i ballarins de la companyia D-Block, que interpreten versions actuals d’espirituals i gospel popular combinades amb peces d’autors moderns com Kirk Franklin o Tom Waits.

De cara al 10 de juliol, serà el torn de Las Migas un grup femení amb components de Barcelona, Palafrugell, Berlin i la Bretanya, que proposa una revisió fresca i vital del flamenc, amb una base tradicional acolorida amb altres músiques. El concert serà gratuït, al Parc de Can Sors. El cap de setmana del 15 al 17 el festival viurà la seva gran novetat d’enguany. Es tracta de la iniciativa Músics en residència, amb nou músics que oferiran dos concerts als Jardins de les Quatre Torres i assajaran durant una setmana a Can Lleonart, en audicions obertes al públic. Els dos recitals que oferirà la formació comptaran amb peces de Mozart, Reger, Schumann, Strauss, Ravel i Dvorak. També hi haurà una conferència el 13 de juliol a càrrec de Judit Cuixart, coordinadora del projecte Músics en residència i professora de música, que explicarà en què consisteix aquesta nova proposta musical.

El dissabte 24 de juliol es viurà la darrera cita del festival, la projecció d’una òpera del Liceu als Jardins de les Estàtues de Cal Marquès. Enguany s’ha programat La Traviata, una òpera en tres actes de Giuseppe Verdi. Un fracàs quan es va estrenar, ja que el públic no va acceptar el seu realisme i cruesa, la Traviata ha esdevingut una de les òperes més populars i interpretades de la història.