El Festival d’Estiu Alella 2011 estrena la seva setena edició aquest dissabte, dia 2, amb el concert del popular grup barceloní Manel. El festival, que enguany celebra la seva setena edició, ja s'ha convertit en un referent musical del Maresme. Com cada any, l'emplaçametn dels seus escenaris serà un dels trets més destacats.  Per exemple, les finques de Cal Marquès, plena de vinyes, o de Les Quatre torres, que acull una de les cases senyorials més importants del municipi. Altres punts del municipi com el carrer Àfrica, el parc de Can Sors o el parc Gaudí també exerciran d'escenari.

Aquest any els encarregats d’obrir el cartell musical seran Manel, que arriben a Alella amb totes les entrades exhaurides, enmig de la gira de presentació del seu segon àlbum ‘10 milles per veure una bona armadura’. Després de Manel serà el torn de la polifònica Joia d’Alella, amb un espectacle audiovisual enfocat a les mítiques bandes sonores del cinema al Parc de Can Sors. L’òpera torna a fer-se un lloc entre el programari, aquest any amb ‘l’elisir de l’amore’ de Gaetano Donizetti, produïda pel Teatre del Liceu. La novetat d’aquest any serà l’ampliació de la proposta ‘músics en residència’, després del gran èxit de l’any anterior. Hi hauran més músics, més instruments i més dies d’actuacions obertes al públic, les quals constaran d’una interpretació d’instruments de corda i un quintet de vent.

També cal destacar l’importància del vins del municipi d’Alella en el sí del festival.  Després de cada espectacle s’oferirà al públic la possibilitat de fer un tast de vins blancs.