Una trentena d’activitats que conjuguen tradició, festa, gastronomia i difusió de la cultura del vi. Així es presenta la XXXVI Festa de la Verema, que se celebra a Alella entre el 10 i el 12 de setembre i que vol promoure la denominació d’origen d’aquesta localitat vinícola del Maresme. El vi i la vinya seran l’eix de totes les activitats, en un moment d’algidesa gràcies a la projecció que ha generat la recent creació del Consorci DO Alella i amb la nova Oficina de Turisme.

En el marc de la festa naixerà una nova entitat, els Trabucaires del Vi d’Alella, una colla que recull la tradició dels trabucaires de Sant Andreu de Palomar que desperten els alellencs pel matí del diumenge de Verema. La Coordinador de Trabucaires de Catalunya i altres entitats seran al bateig de la colla. El pregoner de la festa serà l’actor Abel Folk, en un acte que comptarà amb la presència del Conseller de Governació Jordi Ausàs. L’hort de la Rectoria acollirà de nou la Mostra de vins DO Alella, on s’esperan milers de visitants que edurant tres dies podran degustar els vincs i caves dels cellers Alella Vinícola, Alta Alella, Joaquim Batlle, Parxet, Roura i Signat, a més dels plats d’una quinzena de restaurants, cinc bars i dues pastisseries.

Entre les propostes d’enguany, hi figura la proosta Tapes Vi, amb la participació de vuit bars del municipi que oferiran una selecció de tapes pensades per degustar amb vi alellenc. També destaca l’ampliació de l’oferta de visites guiades als cellers, o la primera Cursa de la Verema, amb un recorregut d’uns 15 kilòmetres pel Parc de la Serralada Litoral. En el camp musical i festiu, hi figuren els concerts de La Salseta del Poble Sec, l’orquestra Empordà Fusió i el grup d'havaneres Mar i Vent, a més de la cercavila de gegants, el correfoc, la botifarrada popular o un taller de circ.