Imatge dels primers dies de verema de la DO Alella, al celler Alta Alella
Imatge dels primers dies de verema de la DO Alella, al celler Alta Alella

capgros.com/ACN

Alella inicia una verema que es preveu ‘excepcional’ i de gran qualitat

Les condicions climàtiques i l'absència de malalties a la planta confirmen els auguris dels enòlegs

Els cellers de la Denominació d'Origen Alella comencen a recollir ja els primers grans de raïm de la verema d'enguany. Segons els experts, i si no hi cap daltabaix des del punt de vista climàtic, aquesta podria ser una anyada "excepcional i formidable". L'enòleg del celler Alta Alella, Josep Maria Pujol-Busquets, augura que la qualitat dels vins "podria ser comparable a la de l'any 2005", gràcies a l'absència de malalties i a l'estat maduresa del raïm, arrel d'una molt bona climatologia al llarg de l'any: "Ha plogut en els moments adequats i la planta ha pogut créixer i florir bé". Ara per ara, l'única preocupació és l'excés de calor d'aquest mes d'agost, que podria provocar una caiguda de l'acidesa.

"Aquesta és la gràcia del vi, aquesta variabilitat que deixa de dependre de nosaltres i dóna la diferència entre un any i un altre". Pujol-Busquets és conscient que el resultat de la verema no està totalment en les seves mans, però la sort d'aquest any és que les condicions climatològiques també han acompanyat els vins de la DO Alella.

És per això que aquesta podria ser l'anyada més bona dels darrers set anys, segons l'enòleg. L'únic element que ho podria esgarrar és l'excés de calor d'aquest més d'agost o les pluges del mes de setembre. Pel que fa a les actuals temperatures, Pujol-Busquets explica que això podria provocar una caiguda en l'acidesa dels raïms: "Tenim possibilitat d'hidratar la planta i apaivagar-ho, però no ens convé massa".

Com és habitual des de fa uns quants anys, Alta Alella Privat és el celler que comença més aviat em procés de verema. S'ha començat per tallar el 'pinot noir', una varietat de raïm negre que es cull molt aviat perquè no enfosqueixi i poder-lo fer servir de base per a l'elaboració de cava. "Dóna una bombolla molt fina i fresca i amb molt bona acidesa", detalla l'enòleg.

En els pròxims dies també es collirà el 'sauvignon', per evitar que tingui excés de sol, i posteriorment el 'chardonnay' i la pansa blanca.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive